Monorchid och kryptorchid

Dollar skriker fortfarande så fort man tar på hans mage, men endast som en vana för efter ett tag när man kännt på honom så ser han väldigt shockad ut över att det inte gör ont--längre. Och jag är väldigt säker på att han inte har ont på riktigt eftersom han bara skriker när han ser att man tar på hans mage, om man gör det när han sover t.e x så säger han inte ett pip.

Anledningen varför han hade så ont var för att hans ena testikel hade inte trillat ner och den spände i magen på honom. Som kattunge hade han svår smärta i buken så fort man rörde honom på vissa ställen, då skrek han och ville springa iväg. Hans mage var väldigt spännd på ett visst ställe och han hade smärta där.
Eftersom det inte gick över så skulle läkarna titta på det samtidigt som de skulle kastera honom och då visade det sig att det var ena testikeln som tröck emot någonting så att han hade smärta. De tog bort den nerfallna tesikeln på vanligt vis och opererade bort den andra, ungefär som om han skulle vart en honkatt som blivit steriliserad.
Operationen och allt gick bra och bara några minuter efter han vaknat var han i full fart igen. Även fast han alltid vart VÄLDIGT lugn. Han har alltid bara älskat att ligga och njuta mellan mig och tangentbordet när jag vart vid datorn eller bara myst medans man tittat på TV eller film.

MONORCHID
Med detta menas en hane som endast har en testikel på plats. Man ska inte använda en monorchid hane i avel. Denna defekt bör opereras när katten blivit vuxen annars kan den utveckla tumörer.

Om båda hanens testiklar är kvar i bukhålan kallas det Kryptorchid och ska behandlas som en monorchid katt.

Kommentarer
Postat av: Heidi.Kattfamiljen

Bra info :)

2009-12-31 @ 15:14:04
URL: http://www.kattfamiljen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0