Använd huvudet

Jo jag har tänkt massor och så har jag läst lite osv men ärligt det här är en fråga jag tänker på ofta.

Varför släpper man ut sin katt vid en vältrafikerad väg?
Är man bara dum eller har man otur när man tänker?

Det är enkelt att förstå att om man släpper ut en katt när man bor vid en trafikerad väg så är det en stor chans att katten kommer bli överkörd av någon. Olyckshändelse eller inte spelar ingen roll man släpper inte ut sin katt vid en traffikerad väg.

Två enkla frågor:

Släpper du ut ditt barn vid en väg? Nej.

Släpper du ut din hund vid en väg? Nej.

Varför släppa ut sin katt då?

Om en människa går ut med sin hund så kopplar hon hunden och har extra mycket uppsikt när man kommer till ett ställe där det kör mycket bilar för man vill inte att hunden ska bli överkörd.
Men man släpper ut sin katt vid samma väg, även om alla grannarnas katter redan blivit överkörda.
Och sen när katten väl blir överkörd så köper man en ny bara sådär.

Och en sak till, vi går på dresyr kurser för att lära våra hundar att lära dom att inte göra fel men katterna klagar vi på för att dom är tråkiga, de gör ingenting och de bara bryter mot familjens "lagar". Men det är väl självklart, om vi inte lär våra katter att inte göra vissa saker--eller att göra vissa saker, så kommer dom inte lära sig det.
Och en annan sak med dresyr, Det är inte djuret vi dresserar, det är människan vi dresserar.

Och vad det gäller lydnad på djur, vi klagar och gnäller om att djuret vägrar lyssna, det är olydigt och det vägrar lära sig ungefär som att det är någonting fel på djuret men det är så enkelt att det är inte djuret som vägrar lyssna, det är du som lär det på fel sätt. Och om man har haft en hund eller katt, det spelar ingen roll vad för djur man har haft och så skaffar man en till efter det. Då är det inte säkert att just det djuret kommer lära sig på samma sätt som det förra eftersom alla djur är unika, de är inte lika dana sen spelar det ingen roll om det är en ödla eller en hund vi pratar om.

Precis som ett barn så lär sig djur olika saker lättare på andra sätt.
Vissa barn tycker att räkna apelsiner är lättare än stolsben och vissa djur tycker att det är lättare med andra metoder än de som du använder.

Nej nu ska jag prata om överkörda katter igen.
Visst, vissa katter vill gå ut och utforska världen men innan man köper katten så kan man fråga säljaren om katten behöver vara ute mycket eller lite mindre, en seriös säljare ska kunna svara på det.
Och om man märker det först när katten blivit äldre så kan det vara bättre för katten att bli omplacerad till någon som kan ha den ute utan stora faror. Jag tror nog att katten föredrar att bo hos någon annan där den är trygg än att den ska bo hos någon där han/hon är nära döden varje dag och om man inte vill göra sig av med sin katt för kattens bästa då får man faktist hålla katten inne och gå ut med den i koppel Massor eller så får man flytta!
Då slipper man hitta sin katt vid en vägkant.

Det är inte så farligt att investera i ett sele och få lite frisk luft i några minuter.
T.e x om man har hund så kan man ta med sig katten om den vill komma med ut på en promenad.

Tänk med huvudet istället för det du sitter på


Kommentarer
Postat av: Nina & Alvin

Okej, sanden låter riktigt bra. :-) Lär nog fortsätta med den!



Orijen verkar vara ett bra foder. Har dock hört att många är tveksamma till att det finns ärtor i eftersom att de kan orsaka struma. Tror att det små mängder i deras foder men är lite orolig ändå (känner 2 kattägare var katter fått struma). Ärtor och spannmål som finns i andra foder är inget katter behöver utan används till utfyllnad.



Men all kattmat har ju fått mer eller mindre kritik. Det är verkligen en kattmatsdjungel... Jag brukar använda Royal Canin. Men jag kanske ska testa Orijen när fodret är slut.

2010-02-04 @ 09:13:02
URL: http://alvintheboss.blogg.se/
Postat av: malin

pappa gör det. förstår inte hur han tänker. jag skulle aldrig göra det

2010-02-04 @ 10:21:04
URL: http://chimaka.blogg.se/
Postat av: Nina & Alvin

http://www.orijen.se/catingr.htm På denna sida står att kattfodret innehåller ärtor, äpplen och annat som jag inte tycker låter opassande.. Men det är inga skumma tillsatser iaf.



Jag hoppas att kattfodren blir bättre i framtiden

så att man hittar ett man kan känna sig trygg med.



Det finns alltid faror utomhus var man än bor. Jag kommer bara att skaffa innekatter. Min förra katt blev överkörd trots att det inte finns någon vältrafikerad väg där hemma. Olyckor sker så lätt!



2010-02-04 @ 12:44:10
URL: http://alvintheboss.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0