hund & kattsnack

Gud vad härligt det var att gå ut på kvällen och på morgonen med Lexie, riktigt mysigt faktist.
Det är knappt några människor, bilar eller någonting ute. Man ser verkligen hur vackert Sverige då.

Nu ligger Lexie helt slut på sin lilla filt medans Dollar sover och Pärla står på balkongen och spanar efter fåglar.
Katterna ville ha någonting att sitta och titta ut på eftersom de inte nådde upp till balkong fönsterna så köpte vi bara någonting enkelt och billigt från Ica Maxi. Höjden är perfekt och katterna upskattar den väldigt mycket.
Det är så kul när båda katterna sitter där och spanar efter fåglar och annat, gullungar!

En annan sak jag har tänkt på är att för vissa katter räcker det inte med ett stort klätter träd att klösa på.
Vissa katter ser sina klätterträd som sitt "hem" och då kanske de inte vill förstöra det med att klösa på det, därför är det jätte bra att köpa dom lösa klös "stolparna". Dollar är en sådan katt, han vägrar att klösa på sina klätter ställningar men lösa klösmöbler går bra för honom medans Pärla klöser på allt som har lite rep runt sig.

Och ärligt talat, folk klagar på att katter förstör möbler och allt pga att dom klöser på allt men vad är det för skilnad mellan en hund som tuggar på soffan som valp eller en kattunge som klöser på en vägg? Som ansvarsfull ägare måste man lära sin katt att klösa på sina klösmöbler och hundarna att tugga på tuggben osv.


Tyzon och Flingan leker.

Kommentarer
Postat av: Nina & Alvin

Alvin har en klösmöbel och en liggande klösbräda som han använder. Först var han på möblerna men efter att vi burit honom till sina klösgrejer så har han fattat att han ska klösa på dem :-)Tror att han föredrar den liggande snäppet mer.Er familj har jättefina hundar! Flingan är så söt, får mig att tänka på min lillebror. Han vill så gärna ha en samojed! Fast hans tjej är pälsdjursallergiker :/ Hon tar medicin när hon hälsar på men hon kan nog inte ha djur själv. Tänk vad hemskt! Jag har många allergier själv, dock inte mot djur förutom mot dun, så fåglar kan jag inte ha. Mardrömmen är att få pälsdjursallergiska barn...

2010-01-31 @ 19:51:40
URL: http://alvintheboss.blogg.se/
Postat av: Heidi.Kattfamiljen

Hihi våra pojkar klöser verkligen på alla sina klösmöbler. Men du har helt rätt ang det där att hundar kan väll förstöra lika mycket som en katt så länge man inte uppfostrar dom. Talar man aldrig om det för katten så förstår dom ju inte vart dom inte får klösa. Jag brukar fortf berömma pojkarna när dom klöser på rätt ställen för att dom verkligen skall veta att det är okej.Skall du inte på invigningen jag skrev om?

2010-02-01 @ 00:22:39
URL: http://kattfamiljen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0