GOTT NYTT ÅR

GOTT NYTT ÅR!

Jag får väl blogga lite mer nästa år ;);)

2009-12-31 @ 17:21:46 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


FRESH & CLEAR

Jag var i djuraffären Grizzly och köpte mer rosetter till Pärla och lite annat.
Självklart följde Pärla med in i affären eftersom hon älskar människor och personalen på Grizzly bara älskar Pärla. Medans personalen kelade med Pärla så gick jag och mamma och plockade på oss massor med godsaker ;)

Pärla gick fram till vatten fontänen/automaten och bara älskade den. Jag frågade henne om hon ville ha en lika dan och hon sa ja.
Jag har tänk att köpa en sådan fontän sedan jag skaffade Dollar, men det har aldrig blivit av men nu så valde Pärla den och snart så ska vi koppla in den och testa om Dollar också gillar den.
Han brukar inte vara så kräsen så jag tror nog att det kommer gå bra ;)

Undrar om katterna gillar BARF maten... Det måste jag testa! Annars får hundarna lite annat att tugga i sig ;)
2009-12-30 @ 18:59:35 Permalink Katt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Promenad

Precis vart ute på promenad med katterna och Flingan. Jätte mysigt, även fast katterna bara ville hem efter 5 minuter, i alla fall Dollar.
Dollar är sån mupp! Han vill bara sitta inne och slappa medans Pärla älskar att följa med.
Däremot så älskar Dollar att åka bil, han ÄLSKAR det. Pärla också.

Nu ska vi titta på filmen Train tillsammans. Jag får hålla för Pärlas ögon i dom läskiga scenerna eftersom hon är så liten. ;)

2009-12-29 @ 16:19:28 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Monorchid och kryptorchid

Dollar skriker fortfarande så fort man tar på hans mage, men endast som en vana för efter ett tag när man kännt på honom så ser han väldigt shockad ut över att det inte gör ont--längre. Och jag är väldigt säker på att han inte har ont på riktigt eftersom han bara skriker när han ser att man tar på hans mage, om man gör det när han sover t.e x så säger han inte ett pip.

Anledningen varför han hade så ont var för att hans ena testikel hade inte trillat ner och den spände i magen på honom. Som kattunge hade han svår smärta i buken så fort man rörde honom på vissa ställen, då skrek han och ville springa iväg. Hans mage var väldigt spännd på ett visst ställe och han hade smärta där.
Eftersom det inte gick över så skulle läkarna titta på det samtidigt som de skulle kastera honom och då visade det sig att det var ena testikeln som tröck emot någonting så att han hade smärta. De tog bort den nerfallna tesikeln på vanligt vis och opererade bort den andra, ungefär som om han skulle vart en honkatt som blivit steriliserad.
Operationen och allt gick bra och bara några minuter efter han vaknat var han i full fart igen. Även fast han alltid vart VÄLDIGT lugn. Han har alltid bara älskat att ligga och njuta mellan mig och tangentbordet när jag vart vid datorn eller bara myst medans man tittat på TV eller film.

MONORCHID
Med detta menas en hane som endast har en testikel på plats. Man ska inte använda en monorchid hane i avel. Denna defekt bör opereras när katten blivit vuxen annars kan den utveckla tumörer.

Om båda hanens testiklar är kvar i bukhålan kallas det Kryptorchid och ska behandlas som en monorchid katt.
2009-12-28 @ 21:31:50 Permalink Sjukdommar Kommentarer (1) Trackbacks ()


orijen inköppt och testat

Då har jag äntligen köpt Orijen som Heidi rekomenderade. Det luktar gott och ser gott ut, det är bra!
Blandade in det i dett gamla fodret och tittade på medans katterna inspekterade den nya lukten. De var väldigt intresserade och man såg att de visste att det var någonting annorlunda, någonting nytt, inblandat.

Det slutade med att Pärla gluffsade i sig sitt utan att ens tänka på vad hon åt och Dollar petade ut lite Orijen foder, gjorde fula miner innan han ens smakat på det och sedan så åt han endast upp Orijen bitarna och demostrerade när jag bad honom äta upp sitt Friskies foder också.
Sedan hittade Pärla lite torkad kyckling som hon lekte med och sedan delade med sig av till Dollar.
Efter det lekte Dollar med sin nya fjädervippa tills den var "död" då gick han stolt runt med sitt byte över hela huset och sedan parkerade han sig på säng gaveln med sitt byte och tvättade sig.

Gud vad skönt att han gillade fodret! Hoppas bara att hans mage och päls blir bättre av det.

2009-12-28 @ 21:23:51 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


KATT-GALEN

Åh vad jag blir suktad på mer katter!
Jag har dreglat efter den nya kullen som Hallongläntans precis har fått mellan 
Xander Leonidas of Eulalie och S*Hallongläntans Janina Juvel.
Jag är säker på att kattungarna kommer bli helt fantastiska!
Och planerna mellan S*Ragagucci´s Tiger of Sweden och S*Hallongläntans Pinja Preussen. Jag är säker på att ungarna kommer bli helt uuundarbara!

Och sen Cas-Sus planer mellan PL*Koc-Pol Cat Macho och S*Cas-Sus Cara Mia. Gud så söta de kommer bli!
(Om det blir några såklart.)

Men herre gud vad jag bara älskar katter! Vi får fixa min katt-uteplats och reda ut Dollars magproblem innan vi planerar mer katt. Men jisses vad underbara de kommer att bli.
Jag skulle kunna vara ett jourhem bara för att få ta hand om katter, eller djur över huvud taget men speciellt katter.
Eller fodervärd bara för att få ta hand om kattungar. Nej nu får jag sluta dregla efter katterna!

Jag ska ha en eller två till Ragdolls i framtiden. Kanske rent av ett helt katteri med katter! Det skulle jag trivas med. Ragdolls är ju bara så vackra och mysiga.
Jag får väl helt enkelt fixa dendär uteplatsen så fort som möjligt och sen bygga ut så jag kan skaffa på mig mer katter att älska! Det blir mer kattbajs, men det är det värt!Nästan nybadad suris ♥

2009-12-27 @ 20:34:54 Permalink Katt Kommentarer (5) Trackbacks ()


Kattunge bilder-DollarOch nu är han såhär stor:Gud vad tiden går fort....2009-12-27 @ 14:33:47 Permalink Foto Kommentarer (4) Trackbacks ()


Dollar & Pärla


  

2009-12-27 @ 09:27:12 Permalink Foto Kommentarer (7) Trackbacks ()


Orijen

Jag fick råd av Heidi att prova fodret Orijen så imorgon om affärerna är öppna ska jag åka och köpa fodret och kanske lite annat om jag hittar någonting kul i djur affären.

Jag hoppas att Dollar tycker om det och att hans problem blir bra av det fodret.
När vi kastrerade honom rekomenderade veterinären ett av deras foder, men Dollar gillade inte det och så fick han diarré och så spydde han mycket av det.
Det skulle bli en sådan lättnad för både mig och katterna om vi hittade ett bra foder så vi får väl bara hålla tummarna för det här fodret.

Jag kommer berätta om resultatet efter att vi har provat fodret.

2009-12-26 @ 22:39:05 Permalink Kommentarer (6) Trackbacks ()


26122009

God morgon! Igår var två av mina bröder och deras familjer här och åt och öppnade julklappar.
Pappa smälde en fyrverkeri låda och skrämde livet ur hundarna och katterna. Stackarna :-(
Men de fick massor av kramar och pussar så allt blev bra efter bara några minuter..
Vi hade det relativt trevligt och efter julmiddagen öppnade syskonbarnen sina paket och efter det fick jag bygga ihop(och leka med) mitt äldsta syskonbarn Kewins "Rorry bil någonting". Det var jätte kul haha!
*Man får vara barnslig ibland.

Igår kväll åkte vi till Bagarmossens djurklinik med min hund Flingan, hon har förmodligen fått någon liten fraktur i benet. Hon kunde inte stödja på det och hon hade väldigt ont i det, så vi fick lov att åka till sjukhuset med henne!
Veterinären sa att hon hon inte blivit bättre än 2-3 dagar så ska vi återkomma och då får de titta på det. Hoppas allt blir bra med henne...

Flingan är en tjockis, hon är Min tjockis! ♥

Idag väckte far mig med ungefär tre tusen telefon samtal, efter ettpar timmar gick jag ner till stora huset och tittade på Stargate Atlantis med honom och sedan åkte vi in till Stockholm och åt.
Efter det åkte vi till Brandbergen och lämnade lite julklappar till Malin.
Och nu sitter jag här och bloggar och tittar på The Simpsons tillsammans med Pärla och Dollar.
ÖMMA FÖTTER!
Jag har ömma fötter! Pärla har lekt med mina fötter hela morgonen, och hon har inte riktigt förstått att det gör ont när man leker med klorna! När hon var klar med att kela- och döda mina fötter så promenerade hon upp på min rygg och började trampa och spinna... Och nu efter en tuff match med fötterna och massa morgon-gos så ligger hon och sover med alla kuddar i sängen. Hon är en sådan liten sötsak.

Vad ska jag göra?
Min katt Dollar är en kastrerad blandras katt på snart 1,5 år. Han är lite mullig och jag har testas massor med olika foder, även det fodret man köper på veterinär klinikerna men han bara spyr av alla foder, förutom Friskies torrfodret, men jag vet inte riktigt om det är bra. Jag vill ju ha en frisk och sund katt.
Pärla äter allt och hon mår alltid bra, det spelar ingen roll om det är billigt, dyrt eller hund mat hon får.

Snälla, kan jag få lite råd om vad jag ska göra, inte göra eller prova?
2009-12-26 @ 17:50:30 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


20092212

God eftermiddag folket. Jag har tänkt massor på allt om katt, speciellt Ragdolls då och jag har kommit fram till att jag verkligen skulle vilja ha en Ragdoll uppfödning, så nu ska jag börja läsa på mig massor massor massor om allt jag kan komma över och sen om ett par år så kanske jag kan få glädjen att se liv födas och växa och sorgen att sälja de små raringarna... Men, men, det finns nackdelar i allt och det får man leva med!

Det nalkas jul...Jul pyntet i min lilla stuga är nästan fullbordat, nästa år får det bli bättre och noggrannare.
Julklapps listan är kort, väldigt kort. Jag önskar mig absolut ingenting till mig själv. Där emot så önskar jag mig massor till katterna! Massor med godisar, mat, katt-kul och fina koppel och selen till dom.
Apropå selen, jag förstår inte hur människorna tänker när de tvingar på sina husdjur obehagliga selen bara för att det ser bra ut. Jag sätter värken på mig eller mina husdjur obehagliga kläder, selen eller halsband.

Varför tvinga på sig obekväma utstyrslar för att göra världen nöjd med hur du ser ut när det är mycket vackrare att bara vara sig själv?


Nej, jag tyckte att Pärlas sele såg så tråkigt ut så jag köpte en liten hund rosett och spände fast på selets rygg och ta-da! så fick jag ett gulligt men mycket bekvämt sele för lilla Pärla. Och rosetten stör henne inte över huvud taget när vi är ute och leker i snön. Hon är så gullig med sin lilla rosett. Om det blir lite sol snart så ska jag gå ut och ta massor med fina snö bilder på katterna så får ni se hur mycket Pärla har växt och hennes söta rosett så klart.

Alla älskar Pärla... I förrgår när vi var ute och köpte djur mat m.m. så fick lilla Pärla följa med in i djur butiken så klart, så hon får lära sig att det ska vara roligt att träffa nya människor så hon inte blir som Dollar som springer och gömmer sig såfort någon ny kommer. I alla fall, alla på både CRT och Grizzly älskade Pärla. Personalen på Grizzly kidnappade henne i några minuter och gosa, kela och matade henne med godis som Pärla älskade. Hon är en sådan liten attention whore hon ÄLSKAR uppmärksamhet. Så fort vi kommer in i affärerna förändrar hon sig till en helt annan katt, hon sätter ner öronen och använder ett Heelt annat uttryck och så spelar hon någorlunda blyg men fortfarande framåt och hon kan hänga i samma ställning i timmar och så kan hon stå och visa hur vacker hon är i timmar, en riktig showare. Hit tills har hon vart på pubben Viking i handen och charmat personalen och alla andra och såklart på zoo-affärerna m.m.
Det är synd att jag inte haft tid med att hitta passande utställningar, för hon skulle älska att charma dommarna och publiken. Och ett stort plus är att hon tycker om att bli badad! Det var lite läskigt för henne i början men efter några minuter i duschen tyckte hon faktist om det så på min morgondusch dagen efter kom hon in som vanligt i badrummet men denna gång ville hon faktist vara inne i duschen med mig, sååå gulligt :-)

Men nu ska jag nog sluta skriva och skruva ihop en 4-lådig Malm byrå från IKEA.


♥♥♥ Merry Christmas & A Happy New Year from S & co. ♥♥♥

2009-12-22 @ 18:06:58 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0