Dexter!

Igår fick vi igång kameran och nu hoppas vi på lite sol så vi kan ta fina foton men det blev några snabba bilder på Dexter i alla fall!

2010-09-21 @ 10:13:46 Permalink Foto Kommentarer (9) Trackbacks ()


Kattens utfodring

Jag tycker att alla kattägare ska läsa denna artikel om kattens utfodring m.m.

Det kommer alltid finnas kattägare som tyvärr utfodrar sina katter fel och jag kan själv erkänna att jag utfodrat Dollar på Whiskas, Friskies m.m för att jag inte visste bättre och för att det var det jag fick höra av dom runt och kring mig, nu vet jag bättre och katterna är gladare och piggare. Friskare och kommer förhoppningvist ha ett hälsosamt långt liv.

Tänk själv hur ni ägare skulle se ut och må om ni levde på energi- och närings snål mat under hela erat liv. Tänk bara hur man mår och ser ut om man äter för mycket och för ofta på t.e x MC Donalds.

Uppdatering om kaninen Nickes (nu Långöra) veterinärbesök i tidigare inlägget.
2010-09-15 @ 23:39:25 Permalink Katt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Uppdatering om kaninen Nicke

Detta är vad Nickes (tror hans nya namn är Långöra) nya ägare har sagt:

Hej!
I kväll har Långöra varit på Djurkliniken.
Allt är bra med honom. Fin päls, fina ögon, väger helt ok. Men... TÄNDERNA. Han har lite för korta framtänder. Och hörntänderna växer huller ombuller och har gjort sår i munnen. Så nu får han medicin mot smärta morgon kväll tills på fredag morgon då han ska sövas och få munnen fixad!!!!
(annars var det avlivning)
Tandproblem återkommer oftast, men vi hoppas kunna hålla munnen och tänderna i god form efter ingreppet! sen ska han den medicinen i fem dar till men bara en gång om dagen...

Vi håller tassar och tummar för att Långöras (f.d Nicke) tänder ska bli bra!
Fast jag tycker faktist att det är konstigt att Pälsen och vikten var OK då hans päls fortfarande var rätt dålig och vikten var lite låg när han lämnade oss till hans nya familj. Men vem vet? Han kanske blivit friskare under den korta tid som han bott hos sin nya familj. Vikten förstår jag nog... ;)
2010-09-15 @ 23:31:07 Permalink Omplaceras Kommentarer (6) Trackbacks ()


Simpel uppdatering

Hej.
Vi mår bra, alla vi som bor här. Jag (matte) måste städa och börja köpa allergifoder till Dollar igen då han svullnat upp något otroligt sen vi provade med "vanliga" foder igen. Men vad gör vi med Pärla? Vad ska hon äta? Dexter funderar jag på Royal Canin kitten 36(?) då det ska vara bra för dom men jag tycker personligen att bitarna är för små och lätt tuggade enligt mig. Kanske köper jag helt enkelt Totally Ferret eller Vitalin eller vad nu alla illerfoder heter.

Jag måste hitta någon bra mat till Lexie också... Börjar bli så trött på denna enorma foderdjungel så jag kanske helt enkelt börjar hel BARFa dom. Men då kommer problemet att vissa av dom vägrar äta kött. Dollar äter endast en liten bit rå kyckling filé om det ska vara. Pärla äter knappt blötmat, Dexter äter inte fläskkött och Lexie äter allt...

Tips till er utan katter, hundar, m.m tänk efter två och två hundra tio gånger innan ni skaffar ett husdjur då det inte är lätt alltid. Igentligen ska man ju tänka efter lika många gånger innan man skaffar vilket djur som helst. Och även om det är en hamster eller hund eller vad det nu är så behöver djuren lika mycket kunskap och lika mycket personlig vård i både mat och kel, lekar m.m. Tänk på det!


Bjuder på lite rumpor innan jag går.
2010-09-15 @ 07:34:57 Permalink Djur Kommentarer (1) Trackbacks ()


Kaninen Nicke!

I torsdags tror jag att det var så fick den misskötta kaninen Nicke komma till ett bra hem där dom faktist tycker om honom!
Tyvärr vet jag inte om han är en han men det som jag fick veta i alla fall, och hans namn är ju Nicke.

I alla fall så har han fått komma till en bra familj där hela familjen faktist bryr sig. De är helt enkelt djur galna.
Jag har placerat andra djur (gnagare) i detta hem och dom blir bortskämda som attans och får kärlek så det är mer än enough.

Nicke var väldigt mager och rädd när jag träffade honom första gången och även fast han var rädd sökte han kärlek och njöt av varje liten klapp. Han var i ett stort behov av kärlek och mat då han var så otroligt mager.
När vi gav honom den billiga maten som inte ens ICA skulle sälja så åt han tills skålen var slut och när vi gav honom grönsaker och frukt så åt han som om han aldrig sett någonting liknande och gott förut. Stackarn.
Hans päls var skitig och full med stora lösa hårtussar och mjäll. Han hårade så otroligt att det flög runt päls bara han rörde sig lite.
-Jag har aldrig sett ett djur som hårar så otroligt mycket. och har så otroligt dålig kondition på sin päls. Eller hela han var i otroligt dålig kondition.
Efter någon vecka med väldigt lite uppmärksamhet och inte ett ord eller en titt åt kaninen från dess förra ägare så blev han tryggare och tjockare, även fast han fortfarande är OTROLIGT smal och så hårar han inte lika mycket efter två grova genomborstningar.

Nu bor han som sagt i ett nytt hem där de verkligen, verkligen älskar honom.
Han har en stor hage, massor med leksaker och barn och vuxna som bryr sig om honom och bäst av allt-- MASSOR med god mat!

Vi kommer att hälsa på hos Nicke någon dag i framtiden och se hur bra det gått för honom.
Vi önskar dig lycka till hoss din nya familj, Nicke.
2010-09-11 @ 15:11:05 Permalink Omplaceras Kommentarer (11) Trackbacks ()


Vadå TJOCK?

Gammel matte kom hit idag och hon kallade mig TJOCK! Mig, Dollar, TJOCK!
Hon bör skämmas... Jag är inte ett dugg tjock, Det kallas att ha fin form och kurvor... Men tjock? PFFT!

Om någon ska bli kallas TJOCKIS så är det gammel matte!
...Jag måste börja med min Low Allergy diet igen...

Vänliga Tassar,
Dollar

Föresten, nu har ***skapet (illern) fått ett namn, han heter Dexter nu.
2010-09-09 @ 16:33:37 Permalink Dollar berättar Kommentarer (3) Trackbacks ()


RSS 2.0