Katt

Efter att vi gått med min vän Carolina till bussen i mörkret så på väg hem början en grå liten katt med svarta prickar, påminner faktist Väldigt mycket om en OCI eller Bengal:ig katt efter oss, vi ignorerar katten från första sekund eftersom vi inte ivll lura med oss den på fel ställen. Efter en bra stund att vi gått och ignorerat katten så springer den ikapp oss.

Eftersom det är mörkt och katten är lite halv liten och väldigt fin, i alla fall under året, och den vill inte sluta gå med oss så tittar jag lite på den och klappar den. Ringer mamma och frågar om vi ska fråga "grannen" som föder upp typ bengaler om det är deras, eller om dom vet vems det var eller vad vi ska göra.

I alla fall, vi går till "grannen" och frågar, dom är vakna.
Dom blir glada för att vi bryr oss men tyvärr är det inte deras katt och de håller koll på dom flestas katter här om kring men ingen som har en sådan katt och att det var lite udda med en så pass liten katt ute, fast den kan bara se lite extra ung ut också ju.
Och sedan sa dom att dom uppskattar omtanken osv och om dom hör någonting om det så vet dom att det stryker omkring en sån katt där.

Katten hade ju följt efter oss en bra stund men i alla fall så ställer vi ner katten där tog den från och då springer den iväg en bit så vi tänker att det är skönt och så börjar vi gå, vi ser inte katten MEN sen, ser vi att den är fortfarande efter oss, fast denna gång i princip framför oss, springandes på grannarnas tomter.

Efter att vi står vid de stora grindarna så stannar den till på vägen och tittar.
Tänker bara att den ska gå nu så den inte börjar följa efter oss på tomten eftersom vi har en blodtörstig hund.

Vi fortsätter att nonchalarera den och går men vet ni vad vi ser? Ett grått huvud som sticker ut från springorna mellan staketet. Den fortstätter!

Vi har vart inne en stund och vi har tittat ut lite då och då om den är här, för det går inte att en så liten katt ska springa runt här när Whiskey bor här. Vi har inte sett den så jag hoppas att den gått hem igen.
Som tur är så kan den knappast springa bort sig här om det är någon som bor här som har den.

Vi märkte att den följt efter oss en "bra" för att vi såg den vid busshålls platsen utan att tänka så mycket på den.
Sen igen när vi promenerat en bit.


Låt oss hoppas att den hittat hem nu.

Typ såhär så den ut fast med större öron och ögon. kraftigare nos/käke och barnsligare. haha.

OCH, eftersom vi inte ens tittat på katten sådär helt enkelt bara reflekterat över en grå katt med udda teckning så har vi inte gjort som många andra gör, gosar med en katt och får den att följa dig och sedan vet den inte vart den är.
utan katten följde efter oss, och eftersom den gjort det för långt m.m så blev vi fundersamma.
och vi släppte ner katten på samma ställe och den sprang iväg från där, sen förföljde den oss igen.

Om ni vet någon i Gudö området som saknar en lite yngre silvrig katt med svarta prickar så strycker den omkring runt Gudö-ån.

Förmodligen bor den här någonstans, fast man vet aldrig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0