Kaninen Nicke!

I torsdags tror jag att det var så fick den misskötta kaninen Nicke komma till ett bra hem där dom faktist tycker om honom!
Tyvärr vet jag inte om han är en han men det som jag fick veta i alla fall, och hans namn är ju Nicke.

I alla fall så har han fått komma till en bra familj där hela familjen faktist bryr sig. De är helt enkelt djur galna.
Jag har placerat andra djur (gnagare) i detta hem och dom blir bortskämda som attans och får kärlek så det är mer än enough.

Nicke var väldigt mager och rädd när jag träffade honom första gången och även fast han var rädd sökte han kärlek och njöt av varje liten klapp. Han var i ett stort behov av kärlek och mat då han var så otroligt mager.
När vi gav honom den billiga maten som inte ens ICA skulle sälja så åt han tills skålen var slut och när vi gav honom grönsaker och frukt så åt han som om han aldrig sett någonting liknande och gott förut. Stackarn.
Hans päls var skitig och full med stora lösa hårtussar och mjäll. Han hårade så otroligt att det flög runt päls bara han rörde sig lite.
-Jag har aldrig sett ett djur som hårar så otroligt mycket. och har så otroligt dålig kondition på sin päls. Eller hela han var i otroligt dålig kondition.
Efter någon vecka med väldigt lite uppmärksamhet och inte ett ord eller en titt åt kaninen från dess förra ägare så blev han tryggare och tjockare, även fast han fortfarande är OTROLIGT smal och så hårar han inte lika mycket efter två grova genomborstningar.

Nu bor han som sagt i ett nytt hem där de verkligen, verkligen älskar honom.
Han har en stor hage, massor med leksaker och barn och vuxna som bryr sig om honom och bäst av allt-- MASSOR med god mat!

Vi kommer att hälsa på hos Nicke någon dag i framtiden och se hur bra det gått för honom.
Vi önskar dig lycka till hoss din nya familj, Nicke.

Kommentarer
Postat av: Inkan o Ligan

Men åh stackars plutten.

VIlken tur att han fick komma till ett så bra hem.

2010-09-11 @ 18:19:51
URL: http://ligans.blogg.se/
Postat av: Michaela m familj

Åh, heter han Nicke. Jag tyckte Eva Lena sa Micke.

Och det var ju så konstigt eftersom att ni redan har en Micke =)

Micke Långöra har pung ;)han hårar och är mager.

Men älskar att bli buren och borstad.

Han får gå i koppel flera gånger om dagen... men har ingen kondis alls.

Äter nu bra ;) jag ver nervös för att tänderna var för långa först. La in en kvist från äppelträdet i buren - den lyfte han ut. Så nu har vi lagt in den på undervåningen i stället. Vi har köpt höhäck också, så han har hö både uppe och nere som är rent torrt och fint. Lilla Nicke =) Micke... HEJ. Kom förbi när ni vill :o)

2010-09-11 @ 18:57:29
Postat av: Sophia och katterna

Michaela!

Vad kul att höra att han har det bra!

OK, då vet vi att han är en kille i alla fall. Ja, han hårade ännu mer för ca. 1 vecka sedan. Och han kan räknas som TJOCK nu jämfört vad han var innan!

Ja, han söker ju efter kontakt med än på en gång och han blir lätt LEDSEN när han inte får kontakt. Bra att han kommit till någon som faktiskt kan ge hon det han behöver!!

Jag förstår att han inte har någon kondis då han fått bo på överdelen av buren i flera månader nu och hos hans förr,förra ägare fick han gå på en balkong DÅ och DÅ som är hälften så stor som våran! Men för det mesta har han vart instängt i den där skitiga buren.Jag kan förstå att tänderna var långa då han inte fått gnaga på någonting förutom den maten som han fått och HÖ har han inte heller fått. Förra ägaren använde höet UNDER tidningarna m.m som ett underlag.

Jag tror att hans tänder blir bra till slut, annars får ni åka till tandläkaren med honom!! ;o)Det gör mig så glad att han får bo hos er!

Ja, vi får komma förbi någon dag och se hur han och även gerbilen har det!! :o)

2010-09-11 @ 22:02:19
URL: http://royalicious.blogg.se/
Postat av: Michaela m familj

Go'kväll!

Kaniner passar 12 åriga flickor väldigt bra!

Så här är mycket barn för att kolla och känna på underverket. Aldrig att han stampar m bakbenen eller rivs med framtassarna som dom kan göra. Han bara blundar när han är inne i knät hos framför allt Amanda.

Råttan Theodor har alla leksaker man kan tänka sig i en bur.Hängbro mm. Vi byter då och då så tror han det är något nytt. Han e jätte rolig och älskar våra djur. Nicke och han har hälsat genom buren redan. Han står på köksgolvet och där hoppar kaninen emellanåt. Theodor ÄLSKAR Bullen också. Bullen är intresserad, men ute tar han mycket större djur och flår dom, så dom får inte träffas hur som helst...

Alexander undrade när vi kunde hämta Lexi??? Han tror att man åker till er när man vill hämta ett djur...Men nu har vi FULLT. I veckan får vi två hundar igen, syrrans som vi har då och då. Natti natti

2010-09-11 @ 22:21:10
Postat av: Modekatt

Åhh vad roligt att han har kommit till en bra familj som ger honom massa kärlek(& god mat:))

Hoppas verkligen att det går bra för lilla Nicke!Förresten Melissa & Alissa tackar för komplimangen :)

2010-09-12 @ 02:27:08
URL: http://modekatt.blogg.se/
Postat av: Sophia och katterna

Michaela!

Det är alltid roligt att höra hur bra dom har det hos er! Vad skönt att höra att han inte är lika rädd som han var här. Jo, Theodore är ju van vid katter... Även att kunna springa lös med både katter och hundar!

Haha! Vad rolig han är... Om dom vill vara med lite andra djur som ombyte kan dom bara komma hit och terrorisera dom. Ingen skulle vara gladare än Pärla och Lexie!

2010-09-12 @ 09:18:35
URL: http://royalicious.blogg.se/
Postat av: Michaela m familj

Go'morron (middag)

Tittade just i munnen på min kanin... han äter ju inte så som en kanin ska. HUA..........!

I morgon bitti ringer jag veterineren. Låter märkligt,men en kanin som inte äter HÖ sliter inte ner sina tänder som dom ska...

Vi hörs efter veteriner besöket, som inte blir i morgon men så fort som möjligt! Han vill så gärna äta maskrosbladen men dom bara viker sig. Stackarn. Men pelletsen funkar och morot. HEJ

2010-09-12 @ 13:06:38
Postat av: Sophia och katterna

Han har haft HÖ som bur underlägg ungefär som sågspån m.m så han har väl aldrig lärt sig att äta hö.

Man äter ju inte någonting som man lärt sig att kissa på. Hoppas veterinär besöket går bra...

2010-09-12 @ 14:15:06
URL: http://royalicious.blogg.se/
Postat av: Heidi.Kattfamiljen

Hoppas allt löser sig med Nickes tänder, läste här på kommentarerna.Härligt att nu hjälpte Nicke till ett bättre liv Sophia :-) vart hittade ni honom?SV:

Hhihi kan de va typsikt Ragdolls det där med lite halvslöa lekar ;-) hihi fast vår senaste roliga amerikanska fjädervippa fick i gång till och med Theodore :-)

2010-09-12 @ 15:18:55
URL: http://kattfamiljen.se/
Postat av: Kattfamiljen

Hur gick det med hans tänder?Sv: Ja dom är söta och roliga kaninerna. Ja du är en ängel som räddar djur :-D

2010-09-14 @ 20:15:02
URL: http://kattfamiljen.se/
Postat av: Michaela m familj

Hej!

I kväll har Långöra varit på Djurkliniken.

Allt är bra med honom. Fin päls, fina ögon, väger helt ok. Men... TÄNDERNA. Han har lite för korta framtänder. Och hörntänderna växer huller ombuller och har gjort sår i munnen. Så nu får han medicin mot smärta morgon kväll tills på fredag morgon då han ska sövas och få munnen fixad!!!!

(annars var det avlivning)

Tandproblem återkommer oftast, men vi hoppas kunna hålla munnen och tänderna i god form efter ingreppet! sen ska han den medicinen i fem dar till men bara en gång om dagen... HEJ SÅ LÄNGE!!!

2010-09-15 @ 20:25:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0